Mai névnap ünneplése

Milyen névnap van ma?

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy névadás esetében rengeteg opcióból választhatunk, hiszen az évek során a nevek jelentősége és különlegessége nagyon népszerű téma. Új nevek napról napra születnek, de igen sok feledésbe is merül, hiszen ezek is képesek értéküket veszíteni. A mai névnap Albert és Lipót. Köszöntsük fel ismerőseinket, akik ezeket a bizonyos neveket viselik, hiszen egy névnapi köszöntéssel bárki napját szebbé lehet varázsolni.

Egyre több embert foglalkoztat az, hogy milyen névnap van ma és ki az a szerencsés, aki éppen neve napját ünnepelheti. Akadnak olyanok is, akik képesek rengeteg névnapot memorizálni, vagyis teljesen tisztában vannak azzal, hogy éppen kit is tudnak egy adott napon felköszönteni. Az hogy mi a mai névnap egyre felkapottabb téma, de Magyarországon még mindig nem olyan kiemelkedő hagyomány, mint egy születésnap ünneplése. De értelemszerűen akadnak kivételek. Adott családokban bizony a névnapok is képesek olyan jelentőséggel bírni, mint egy születésnap, sőt egyesek nevük napjának felköszöntését jobban értékelik, hiszen nem mindenki van azzal tisztában, hogy milyen névnapokat is ünnepelünk nap, mint nap. Ez a hagyomány sokoldalú, nem csak országon belül, hanem a világ bármely pontján felfedezhetünk különbségeket benne. Legyünk figyelmesek a családtagjainkra és barátainkra, hiszen egy felköszöntés elmulasztása egyes esetekben igen kellemetlen következményekkel járhat.

Ha éppen nem úgy alakult a névnapi köszöntés, ahogy azt az adott fél elvárta, vagyis meg sem történt, akkor érdemes észben tartani azt, hogy kinek mikor van neve napja és a következő évben megfelelő időben felköszönteni. Ajándékok terén nem a nagyzolás a lényeg, hiszen ez nem erről szól. Apró, de furfangos ajándékoknak jobban örül az ember, vagy akár egy kedves szónak, gesztusnak is.

 


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: